CMMS Karbantartás Irányítás

FŇĎoldal > Modulok > CMMS Karbantart√°s Ir√°ny√≠t√°s
Gyors, hat√©kony, webes fel√ľleten el√©rhetŇĎ modern CMMS szoftver. Ha szeretn√© a karbantart√°si k√∂lts√©geit hat√©konyan fel√ľgyelni, a legjobb v√°laszt√°s a t-method.

A t-method szoftver CMMS karbantart√°s ir√°ny√≠t√°s modulja alkalmas arra, hogy gy√°rt√≥berendez√©sek, szersz√°mok, eszk√∂z√∂k, j√°rmŇĪvek, l√©tes√≠tm√©nyek √©s egy√©b objektumok √ľzemeltet√©si feladatait tervezz√ľk, dokument√°ljuk √©s ir√°ny√≠tsuk. A t-method szoftver webes technol√≥gi√°val k√©sz√ľlt, √≠gy az egyes objektumok f√∂ldrajzi elhelyezked√©se nem g√°tolja azt, hogy minden relev√°ns adat a keletkez√©s helysz√≠n√©n az adatb√°zisba ker√ľlj√∂n. Kit√∂lt√©s seg√≠tŇĎkkel, poke-yoke-val t√°mogatott felhaszn√°l√≥i fel√ľlet biztos√≠tja, hogy sz√©les felhaszn√°l√≥i k√∂r eset√©n is k√∂nnyen bevezethetŇĎ, k√∂nnyen √ľzemeltethetŇĎ. A t-method szoftver modul√°ris fel√©p√≠t√©s√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen t√∂bb m√°s funkci√≥s ter√ľlettel egy√ľttmŇĪk√∂dve (Dokumentum kezel√©s, Energiair√°ny√≠t√°s, Rendszertervez√©s, Projektmenedzsment) komplex, magas felhaszn√°l√≥i √©lm√©nyt k√≠n√°l.

A t-method szoftver CMMS karbantart√°s ir√°ny√≠t√°s modulja h√°rom fŇĎ folyamatot kezel:

 • ESZK√ĖZ √úZEMBEHELYEZ√ČS
  √öj eszk√∂z √ľzembe helyez√©sekor, vagy b√°rmely eszk√∂z funkci√≥ n√∂velŇĎ beruh√°z√°sa eset√©n a t-method projektmenedzsment modulj√°nak keret√©ben teljes projektterv k√©sz√≠thetŇĎ. A projektterv r√©szek√©nt az eszk√∂zkezel√©st √©rintŇĎ feladatokat projekt munkalapokon dokument√°ljuk. A k√©t modul (Projektmenedzsment √©s CMMS karbantart√°s ir√°ny√≠t√°s) egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©nek eredm√©nyek√©ppen a projektmenedzsment √©s a karbantart√°s ir√°ny√≠t√°s is magas sz√≠nvonalon val√≥sulhat meg.
 • √úZEMZAVAR ELH√ĀR√ćT√ĀS
  √územzavar kezel√©s, hibaelh√°r√≠t√°s eset√©n jav√≠t√°si munkalapokat haszn√°lunk. A hibabejelent√©s egyszerŇĪs√≠tett fel√ľleten, minden √©rintett sz√°m√°ra el√©rhetŇĎ gyorsgombr√≥l kezdem√©nyezhetŇĎ. Az automatikus riaszt√°snak k√∂sz√∂nhetŇĎen a szolg√°ltat√≥ szem√©lyzet idŇĎben √©s a hibaelh√°r√≠t√°shoz sz√ľks√©ges inform√°ci√≥k birtok√°ban √©rkezhet a munkater√ľletre.
 • TERVEZETT KARBANTART√ĀS
  A t-method szoftverben a karbantart√°s tervez√©s √©s ir√°ny√≠t√°s sor√°n a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ karbantart√°si m√≥dszereket (√°llapot alap√ļ karbantart√°s, TPM, merevciklus√ļ karbantart√°s, ellenŇĎrz√©s, fel√ľlvizsg√°lat, rendszeres feladatok) eszk√∂zt√≠pusonk√©nti optimaliz√°l√°ssal vegyesen alkalmazhatjuk. Minden esetben lehetŇĎs√©g van az elv√©gzendŇĎ feladatok csekklist√°ban val√≥ elŇĎk√©sz√≠t√©s√©re. A csekklista tartalmazza az anyagsz√ľks√©gletet, tervezett idŇĎsz√ľks√©gletet, vonatkoz√≥ elŇĎ√≠r√°sokat √©s sz√ľks√©g eset√©n a munkak√∂ri kompetenci√°kat is .A tervez√©s √©s √©rt√©kel√©s sor√°n h√°rom k√∂lts√©gt√≠pust kezel√ľnk: anyagk√∂lts√©g, b√©rk√∂lts√©g √©s egy√©b k√∂lts√©g pl.: alv√°llalkoz√≥i d√≠j. Munkalapok haszn√°lata a t-method szoftver CMMS modulj√°ban

Projekt munkalap:

 • k√∂lts√©gtervez√©s a projekten bel√ľl,
 • munkaszervez√©si szempontb√≥l a karbantart√°si √©s jav√≠t√°si tev√©kenys√©gekkel egy√ľtt kezelendŇĎ.

Javítási munkalap:

 • kulcsberendez√©sek kijel√∂l√©sekor a maxim√°lisan megengedhetŇĎ √°ll√°sidŇĎ meghat√°roz√°sa, (ezen inform√°ci√≥t minden munkalapon megjelen√≠tj√ľk).
 • Esem√©nyek aktiv√°l√°sa eset√©n a be√°ll√≠t√°snak megfelelŇĎ riaszt√°s k√ľld√©se (e-mail).
 • Tartal√©k alkatr√©szlista kezel√©s.
 • Hibabejelent√©sn√©l k√©tf√©le alap√ľzemm√≥d lehets√©ges
 • hibabejelent√©s ut√°n √©rt√©kel√©s, majd k√©zi aktiv√°l√°s (feladatkioszt√°s)
 • megfelelŇĎ param√©terez√©s alapj√°n automatikus aktiv√°l√°s.
 • Mutat√≥sz√°maink: le√°ll√°sok sz√°ma, √°ll√°sidŇĎ, MTBF, MTTR

Karbantart√°si munkalap

 1. Mutatószámok:
  • karbantart√°s ut√°ni hibamentes napok sz√°ma,
  • megval√≥sult karbantart√°sok ar√°nya,
 2. Karbantartások esedékessé válásakor munkalapok automatikus generálása.
 3. Eszköz és eszközcsoport kezelés,
 4. Kimutat√°sok eszk√∂z√∂nk√©nt, gyŇĪjtŇĎeszk√∂z√∂nk√©nt, haszn√°lati helyenk√©nt